Beveiligingsfuncties om uw tuin te beschermen

Nu het tuinseizoen voor de deur staat, is dit een goed moment om na te denken over hoe u uw moestuin kunt beschermen tegen ongedierte en dieven. Tuinieren wordt vaak aangeprezen als een gemakkelijke en leuke manier om aan gezond voedsel voor uw gezin te komen. Maar als je het hebt geprobeerd, weet je dat de opbrengst van een moestuin zwaar kan zijn en dat elke tomaat telt.

Of uw buren zichzelf de afgelopen jaren hebben geholpen of dat lokale herten en wasberen routinematig smullen van de vruchten (en groenten) van uw arbeid, het verbeteren van de veiligheid in uw tuin en achtertuin is een goed begin. Vele mensen plaatsen een alarmsysteem in de tuin, en dit is eigenlijk de juiste keuze.

Hier zijn nog vier beveiligingsfuncties die uw gezonde producten van eigen bodem ook kunnen beschermen.

Een hek met een vergrendelingspoort

Een hoog hek kan toevallige overvallers ontmoedigen. Als je het hek echter niet goed op slot doet, kunnen mensen nog steeds gemakkelijk naar binnen. Als je je producten wilt beschermen tegen kruimeldieven en vandalen, zoek dan naar een veilig slot dat bestand is tegen openbreken, stoten tegen slot en betonschaar.

U wilt de rand van het hek ongeveer dertig centimeter begraven als u vermoedt dat konijnen de boosdoener zijn en overweeg een dubbel hek te installeren als u met herten te maken heeft. Als u denkt dat vogels het probleem zijn, wilt u misschien een vogelgaas over de bovenkant van de tuin plaatsen.

Kies een soort hekwerk dat goed zicht biedt (zoals een hekwerk met kettingschakels) zodat u op elk gewenst moment uit uw raam kunt kijken en er zeker van kunt zijn dat er geen plunderaars zijn binnengedrongen. Een stevig hekwerk kan dekking bieden aan een vandaal die wil probeer het slot open te breken, terwijl een beter zicht ervoor zorgt dat ze twee keer nadenken als ze niet gezien willen worden.

Door beweging geactiveerde beveiligingsverlichting

Misschien heb je buiten al wat bewegingsgevoelige lampen, maar controleer of je iets hebt dat naar je achtertuin wijst. Schijnwerpers in de achtertuin die door beweging worden geactiveerd, kunnen zowel dieren in het wild als menselijke overvallers doen schrikken. Deze lichten kunnen u ook helpen om eventuele gebeurtenissen op de camera vast te leggen.

Beveiligingscamera’s of wildcamera’s

Je kunt de tuin niet de hele nacht in de gaten houden, dus installeer camera’s om eventuele criminelen op band te vangen. Zichtbare beveiligingscamera’s zijn een manier om menselijke criminelen, die niet ge├»dentificeerd willen worden, af te schrikken. Als u gewaarschuwd wilt worden zodra er een crimineel opduikt, is een beveiligingscamera met een real-time bewakingsdienst waarschijnlijk wat u nodig heeft.

Als je dieven geen mensen zijn, kun je door ze op video te vangen hun soort identificeren, zodat je verdere stappen kunt ondernemen om ze af te weren of te verwijderen (zoals humane vallen of insectenwerende middelen, of het bellen van dierenbescherming). Een wildcamera, ook wel trailcamera genoemd, is misschien het beste voor deze situatie. Deze camera’s kunnen lang meegaan zonder dat er nieuwe batterijen nodig zijn.

Perimeteralarmsysteem

Dieren in het wild kunnen stiekem zijn en je realiseert je misschien niet eens hoeveel wasberen en herten je ’s nachts door je achtertuin dwaalt. Hoewel een camera voor dieren in het wild hierbij kan helpen, wilt u misschien ook grondsensoren rond de omtrek van uw eigendom installeren die u waarschuwen wanneer een persoon of dier uw tuin binnenkomt.

De betrokken sensoren zijn ondergronds begraven, zodat ze het uiterlijk van uw tuin niet beïnvloeden. U kunt ze kalibreren voor verhoogde gevoeligheid als u wilt dat het systeem dieren oppikt, of voor verminderde gevoeligheid als u alleen wilt dat het systeem mensen oppikt.

Zoals u kunt zien, moet u verschillende stappen nemen als u uw producten wilt beschermen. Sommige van deze stappen kunnen tijd kosten (zoals het plaatsen van een goede omheining bijvoorbeeld). Dus ga nu aan de slag en u kunt later dit jaar de best beschermde tuin van het blok hebben.

Je hebt niet noodzakelijkerwijs al deze stappen nodig, maar het hangt ervan af hoe ernstig je probleem is en hoeveel soorten er elke nacht op je groenten samenkomen. Voor meer informatie over de sloten, beveiligingssystemen en andere producten en diensten die wij leveren, kunt u vandaag nog bellen met onze centrale.

Bij Sitcon bent u aan het juiste adres voor verschillende soorten professionele draadloze alarmsystemen. Zo kunt u kiezen uit een breed scala van verschillende opties en mogelijkheden. U kiest daardoor altijd het alarmsysteem dat het beste aansluit bij uw pand of object. Zo zijn er alarm systemen met verschillende verbindingsmogelijkheden als ethernet, gsm en Wi-Fi en systemen welke geheel op batterij werken. Wij lichten er een aantal hiervan voor u uit.