LED buitenverlichting kopen

LED buitenverlichting

LED buitenverlichting is een geweldige manier om uw huis, terras of patio te verlichten. Niet alleen zijn ze energie-efficiënter dan gloeilampen of halogeenlampen, ze bieden ook een indrukwekkend niveau van helderheid.

Bovendien trekken sommige soorten LED-landschapsverlichting minder insecten aan dan andere lichtbronnen.

Lange levensduur

LED buitenverlichting biedt een lange levensduur die ongeëvenaard is door enig ander type lamp. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat LED-lampen geen werkende onderdelen bevatten die na verloop van tijd kunnen breken of doorbranden. Dit elimineert de noodzaak voor frequente vervanging.

Hoewel de lange levensduur van LED’s een groot voordeel is, is het belangrijk op te merken dat er veel factoren zijn die van invloed kunnen zijn op hoe lang een LED meegaat. Bijvoorbeeld, hoe vaak het licht wordt gebruikt kan de levensduur aanzienlijk beïnvloeden.

Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van een lamp voor uw tuin te bedenken hoe u uw verlichting gebruikt. Door deze tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw LED lampen zo lang mogelijk meegaan.

Een goede vuistregel om te onthouden is dat LED’s moeten worden uitgeschakeld wanneer ze niet in gebruik zijn. Dit verlengt hun levensduur en verhoogt hun energie-efficiëntie.

Een andere manier om de levensduur van uw LED-lampen te verlengen is om het gebladerte rond hen getrimd te houden. Dit zal voorkomen dat planten of bomen het glas op de armatuur verpletteren en schade veroorzaken.

Naast deze maatregelen is het ook een goed idee om LED-armaturen te kiezen die zijn gebouwd om de elementen te weerstaan. Dit zal helpen om de LED-lampen te beschermen tegen schade door het weer en ervoor te zorgen dat ze kunnen blijven helder licht te produceren voor de komende jaren.

De levensduur van LED-lampen is afhankelijk van de plaats waar ze zijn geïnstalleerd en hoe vaak ze worden gebruikt. Bijvoorbeeld, als de lichten worden geplaatst in een high-traffic gebied waar ze worden blootgesteld aan het verkeer elke dag, dan kunnen ze alleen duren voor een paar jaar voordat ze moeten worden vervangen.

Als de lampen echter op een meer serene plaats staan en minder vaak worden gebruikt, zullen ze waarschijnlijk veel langer meegaan dan de gemiddelde LED-lamp. Dat komt omdat ze dan eerder beschermd zijn tegen de elementen en niet aan dezelfde hoeveelheid stress worden blootgesteld.

Energie-efficiëntie

LED-verlichtingstechnologie verandert de industrie snel, verlaagt de energiekosten en biedt een superieure lichtkwaliteit in vergelijking met traditionele gloei-, TL-, halogeen- of CFL-lampen. Dit komt doordat LED’s een veel lager energieverbruik hebben dan andere vormen van verlichting, waardoor ze langer meegaan en minder kosten.

De energie-efficiëntie van LED-lampen is ook een belangrijke factor in hun populariteit voor buitenverlichtingstoepassingen. In tegenstelling tot traditionele gloei- en halogeenlampen, die tot 20 procent van hun energie gebruiken als warmte, zetten LED’s 80-90 procent van hun elektrische vermogen om in licht. Dit bespaart geld op de energierekening voor zowel bedrijven als huiseigenaren.

Naast de besparingen op energiekosten zijn LED’s ook duurzamer dan andere soorten verlichting en bestand tegen extreme omstandigheden. LED’s zijn bijvoorbeeld bestand tegen extreme koude temperaturen en kunnen schokken of trillingen weerstaan waar traditionele verlichtingsarmaturen niet tegen bestand zijn.

Dit maakt ze een perfecte keuze voor buitenruimten waar extreem weer, wind of regen kan voorkomen. Ze zijn bestand tegen deze omstandigheden en bieden een veilige omgeving voor zowel werknemers als klanten.

Bovendien hebben LED’s een kleurtemperatuur die veel dichter bij natuurlijk zonlicht ligt dan traditionele verlichtingsopties. Dit helpt het uiterlijk van uw landschap te verbeteren en draagt bij tot de algemene aantrekkingskracht van uw eigendom.

Een ander belangrijk voordeel van LED’s is hun vermogen om onmiddellijk in en uit te schakelen, in plaats van te moeten wachten tot de lamp is opgewarmd zoals bij traditionele gloei- of halogeenlampen. Deze eigenschap kan vooral belangrijk zijn als veiligheid een punt van zorg is en u uw pand veilig moet houden voor zowel klanten als werknemers.

Veel bedrijven zijn op zoek naar manieren om hun algemene uitstraling te verbeteren en een uitnodigende sfeer te creëren die de interactie met klanten en de veiligheid van werknemers bevordert. Met het toenemende belang van milieuduurzaamheid en gezondheid op de werkplek zijn deze overwegingen niet langer “nice to haves”. Ze zijn een must voor elk bedrijf dat wil gedijen op de huidige concurrerende markt.

Weinig onderhoud

LED-verlichting is een uitstekende keuze voor elke buitentoepassing. Ze is zeer energie-efficiënt, heeft een lange levensduur en vereist zeer weinig onderhoud. Plus, het produceert een hogere kwaliteit licht dan andere soorten buitenverlichting.

Bijvoorbeeld, als u op zoek bent naar een manier om uw oprit of parkeerplaats ’s nachts te verlichten, overweeg dan het gebruik van gerichte LED-schijnwerpers. Deze lichten zijn ontworpen om specifieke gebieden op uw eigendom te verlichten of architecturale kenmerken te accentueren. Ze kunnen ook worden gebruikt om belangrijke buitenruimtes zoals paden of patio’s te markeren.

Een andere optie is buitenmuurverlichting. Deze armaturen zijn bedoeld om kleine, verzonken gebieden die moeilijk te bereiken met traditionele landschap verlichting systemen te verlichten. Ze kunnen worden gemonteerd langs de binnenkant van pergola’s, boven trappen, of rond verzonken zitplaatsen en zwembaden.

Ze zijn meestal minder duur dan andere outdoor opties, zoals een schijnwerper of een string van lichten. Ze komen ook in een breed scala van stijlen en kleuren aan uw specifieke behoeften.

Zoals met alle tuinarchitectuur en buitenverlichting, is een regelmatig onderhoudsschema belangrijk voor het behoud van het uiterlijk van uw verlichtingsarmaturen. Dit omvat snoeien terug vegetatie die is het voorkomen van uw lichten van de juiste verlichting van uw tuin of loopbrug. Het is ook belangrijk om uw lampen te controleren op corrosie, schade of breuk.

Het is ook belangrijk om lampen die niet meer werken te vervangen. Dit is vooral belangrijk als u oudere gloeilampen gebruikt die niet energiezuinig zijn.

Naast het vervangen van lampen is het een goed idee om uw armaturen zo nu en dan van nieuwe lampen te voorzien. Zo verlengt u de levensduur van uw buitenverlichting en blijft deze langer helder.

Dit kunt u doen door de lenskap te verwijderen, de insecten en het vuil dat zich binnenin heeft opgehoopt weg te blazen en de lampvoeten en afdichtingen te smeren, indien van toepassing. Het kan ook nuttig zijn om het overspanningscontrolesysteem en eventuele gekraakte draden of kabels te inspecteren.

Hoewel deze taken in eerste instantie misschien een gedoe lijken, zullen ze u op de lange termijn geld besparen door ervoor te zorgen dat uw buitenverlichting langer helder blijft. Het is zelfs een goed idee om aan het begin van elk seizoen en aan het einde van elk jaar een grondige inspectie van uw buitenverlichting te plannen. Door dit schema aan te houden, kunt u eventuele problemen opvangen voordat ze ernstig worden.

Duurzaamheid

LED verlichting buiten is een van de meest duurzame vormen van buitenverlichting. Omdat ze geen gebruik maken van gevoelige gloeidraden die gemakkelijk kunnen breken, hebben ze een langere levensduur dan traditionele gloei- en halogeenlampen. Door LED’s te gebruiken in plaats van halogeen- of gloeilampen kunt u na verloop van tijd geld besparen.

Bovendien zijn LED’s veel helderder dan halogeen- of gloeilampen en kunnen ze worden gebruikt om specifieke delen van uw tuin te verlichten. Dit maakt ze ideaal voor het verlichten van paden, opritten, voetpaden en andere gebieden waar u ’s nachts een uitnodigende en veilige sfeer wilt creëren.

De LED’s in buitenarmaturen worden ook beschermd door weerbestendige behuizingen. Hierdoor zijn ze bestand tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden, van regen en wind tot ijskoude temperaturen. Ze vereisen ook niet de opwarmtijd die andere soorten verlichting nodig hebben.

Bovendien hebben veel LED’s een antiverblindingscoating die hen beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Dit is belangrijk voor de veiligheid van kinderen die buiten spelen.

Een andere belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van LED’s voor buitenverlichting is de kleurtemperatuur. De meeste LED’s produceren een wit licht, maar ze kunnen op verschillende manieren worden gekleurd. Als u bijvoorbeeld een landschap hebt dat wordt gedomineerd door bomen en ander gebladerte, kunt u een warmgekleurde LED kiezen die meer blauw licht produceert dan een koelgekleurde LED.

Dit kan u helpen de natuurlijke uitstraling van uw buitenruimte te behouden, vooral als u landschapsarchitectuur hebt die donker of zwaar in de schaduw is. Bovendien kunt u LED’s met een lagere kleurtemperatuur gebruiken om specifieke delen van uw tuin te verlichten die u wilt benadrukken.

Deze lage kleurtemperatuur-LED’s produceren een zacht geel-witte gloed die vaak als aangenaam wordt beschouwd voor ’s avonds. IDA raadt u ook aan verlichting met hoge kleurtemperaturen te vermijden, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor omwonenden en wilde dieren.

Daarnaast zijn er ook LED-lampen met hoge lichtopbrengst verkrijgbaar voor het verlichten van grotere gebieden, zoals parkeerplaatsen en straten. Deze lampen zijn uiterst krachtig en kunnen gemiddeld tot 50.000 uur meegaan, waardoor ze een geweldige optie zijn voor grote commerciële of industriële toepassingen.