Look van tuinmeubelen

Zeg deze zomer “vaarwel” tegen de standaard patio sets, en “hallo” tegen buitenruimtes die gelaagd en leefbaar zijn. Hoe bereiken professionele ontwerpers deze aangepaste look? Om een mix-en-match buitenmeubilair esthetiek te beheersen, moet je de juiste materialen combineren.

En voor veel buitenprojecten is het mixen van materialen het beste te bereiken met terrasmeubilair. (Er zijn veel meer mogelijkheden om textuur te creëren met elementen binnenshuis zoals gordijnen, muurkleur, verlichting en hardware). Hoewel je het misschien niet gelooft, zijn sommige van de meest gelikete Mifihunter posts op Instagram die met een eclectische mix van verschillende collecties.

Mix-en-match tuinmeubelmaterialen met deze 5 door designers geïnspireerde patio’s:

We pluizen graag de hersens van onze favoriete ontwerpers over inrichting, en als het op buitenruimtes aankomt, is men het erover eens. De meesten geven de voorkeur aan het mixen en matchen van buitenmeubilair op een veranda of terras om dezelfde gelaagde look te creëren die ze ontwerpen voor hun binnenruimtes. Als u niet zeker weet waar te beginnen, zijn we hier met 5 van de beste designer-geïnspireerde patio’s die pronken met de perfecte mix van materialen! Dus waar wacht je nog op, laat je “mengen”!

1. Beheers de mix

Bekijk de look: Newport Barrel Chairs + Avondale Aluminium Sofa

Voor de dapperen onder ons, deze gedurfde look vereist gelaagdheid op expert-niveau. Bij het ontwerpen van dit tijdelijke terras combineerde StyleMaker, Mollie van Design Loves Detail, traditioneel riet met gedurfd aluminium, wat een unieke look creëerde.

“Bij terrasmeubilair, net als bij interieurmeubilair, mix en match ik graag collecties met elkaar voor een luxueuzere uitstraling. Ik koos ervoor om de leisteengrijze aluminium afwerking te combineren met een aantal van de geweven textuur stukken, zoals de Newport Chairs, voor een ontwerp dat fris en uniek aanvoelt. Een kleine kanttekening: ik geef persoonlijk de voorkeur aan lichtere kussens voor terrasmeubilair, want net als bij een donkere vloer zie je bij donker gekleurde kussens al het stof en zie je er naar mijn mening uiteindelijk viezer uit dan bij lichtere kussens.”

Tuinmeubelen van Vandella kopen?

2. Monochromatische kleur

Sommigen noemen deze look misschien “matchy-matchy”, maar wij geven de voorkeur aan de term monochromatisch. Kies items van dezelfde tint in iets verschillende tinten en creëer zo een vloeiend kleurverloop. Als je het goed doet, is deze toon-op-toon trend allesbehalve eentonig. Gebruik luxe stoffen, rijke textuur en subtiele patronen om de aandacht te trekken.

Creëer de look: Wij houden van hoe de interieurontwerper, Old Seagrove Homes de Coast Teak Tafel mengde met de Coast Sling armstoelen voor een zorgeloze look die zowel bestand is tegen de elementen als een eclectische twist geeft aan dit patio ontwerp.

3. Breng het binnenleven naar buiten

Een van de snelste manieren om uw terrasruimte op te waarderen is met meubelstukken die de elegantie van binnenmeubilair combineren met de duurzaamheid van buitenmeubilair. De stijlvolle patio zitplaatsen beschikken over details die traditioneel binnenshuis gevonden worden, inclusief op maat gemaakte slipcovers en rieten details. Vergeet bijpassende sets; als het gaat om het creëren van een samenhangende opstelling, draait het allemaal om de mix!

Creëer de look: Mifihunter StyleMaker en interieurontwerpster Marie Flanigan combineerde onze Havana Lounge Chairs met de Baldwin gestoffeerde Lounge Chairs om een high-end designeruitstraling te creëren in deze Houston Patio ruimte.

4. Natuurlijk Geweven

Van interieurontwerp tot mode, geweven materialen hebben dit jaar een moment en wij doen helemaal mee! Deze prachtige trend siert praktisch elke stijlcategorie, dus of je vibe nu boho, traditioneel of minimalistisch is, er is een manier om een beetje textuur in je leven te integreren. Wil je het een beetje spannender maken? Voeg een andere natuurlijke textuur toe, zoals teakhout! Teakhout is een geweldig materiaal om te combineren met je rieten meubels, omdat ze allebei tijdloos zijn en prachtig bij elkaar passen.

Creëer de look: We houden ervan hoe Courtney Giles Interiors dit tijdloze, zuidelijke patio-ontwerp heeft gecreëerd met onze Rustic wicker bank en Croquet Teak Lounge Chairs.

5. Strak & Geraffineerd

Klaar om uw tenen in de mix-en-match buitenstijl te steken? Begin met het combineren van één of twee verschillende afwerkingen. Als je nog steeds twijfelt, blijf dan bij een beproefd palet zoals wit/beige, grijs/zwart, of zwart/wit. Voel je je chic? Voeg een metallic afwerking toe, zoals een koperen salontafel of een roestvrijstalen bijzetstoel.

Bekijk de look: In dit eetkamertafereel staan onze oesterteakhouten boerderijdagtafel en Roma eetkamerstoelen.